Wie met ons reist, maakt het verschil.

Met unieke reiservaringen willen we mensen liefde voor onze planeet bijbrengen, door ze bijzondere mogelijkheden te bieden haar te verkennen. National Geographic zet zich ervoor in het karakter en de integriteit van elke bestemming te beschermen. Het streven is reizigers een authentieke reiservaring te bieden en daarbij de lokale economie te ondersteunen via de keuzes voor bepaalde diensten.

Tegelijk is National Geographic ervan overtuigd dat verantwoord toerisme niet alleen een positief economisch effect heeft, maar mensen ook kan inspireren zich nog lang na thuiskomst in te blijven zetten voor de bescherming van de plekken en mensen die we tijdens onze reis tegenkomen.

Elk jaar gaat een deel van de opbrengst naar de National Geographic Society, een non-profitorganisatie die jaarlijks ruim 575 beurzen toekent aan wetenschappers, onderwijzers, verhalenvertellers en technologische vernieuwers die zich verspreid over de wereld inspannen voor het behoud van diersoorten en ecosystemen, de bescherming van culturen en een beter begrip van onze wereld en haar bewoners. page93image42443392 page93image42438592 page93image42256832 page93image42263168 page93image42261632 page93image42262016

De National Geographic Society is een door impact gedreven internationale non-profitorganisatie die in 1888 werd opgericht in Washington D.C. Al ruim 130 jaar legt de National Geographic Society zich toe op het verkennen van de wereld, om deze beter te begrijpen en ons allemaal te inspireren en stimuleren oplossingen te creëren voor een gezonde en duurzamere toekomst.
De organisatie financierde inmiddels al duizenden projecten van wetenschappers en natuurbeschermers over de hele wereld, inspireert komende generaties met interessante onderzoeks- en onderwijsinitiatieven, en deelt hun inzichten met de rest van de wereld. Elk jaar eert en ondersteunt het Emerging Explorer Program getalenteerde en inspirerende mensen met vernieuwende ideeën – sinds haar oprichting heeft de National Geographic Society op deze manier wereldwijd al bijgedragen aan meer dan 13.000 projecten.
National Geographic Expeditions werkt ook samen met haar reispartners om de schatten van onze wereld meer onder de aandacht te brengen en de plekken die we samen verkennen te beschermen. Zo ondersteunen de cruises die National Geographic en Ponant samen organiseren het werk van de Ponant Foundation, die zich richt op het behoud van oceanen en poolstreken, en het bevorderen van de uitwisseling met inheemse gemeenschappen. Het doel is bij te dragen aan projecten met een focus op onderzoek, bewustmaking en natuurbehoud, overal ter wereld.

De steun van mensen als u maakt programma’s als deze mogelijk en zorgt ervoordat we de wereld ook in de toekomst kunnen blijven verkennen. Ga voor meer

page93image42265472

National Geographic Planet or Plastic Beach Cleanup met gasten tijdens een expeditiecruise