Avila bos - Botswana

The Africa Experience/Stichting Timbo

The Africa Experience/Stichting Timbo is bezig met het opzetten van de aanleg van een inheems bos in Botswana. Het planten van de opgekweekte bomen wordt uitgevoerd in een gebied dat direct achter het nog overgebleven “rivierbos”, ofwel riparian forest, dat gelegen is aan de Limpopo-rivier in de Central Tuli-regio.


In het verleden is dit kwetsbare gebied door ongecontroleerde veeteelt en landbouw zwaar geërodeerd. Om de biodiversiteit van deze regio te waarborgen is het daarom cruciaal om verdere erosie tegen te gaan en het unieke ecosysteem te beschermen. Het rehabiliteren van het gebied met inheemse bomen en gras is een belangrijke eerste stap in dit proces.


De zaden worden in het gebied zelf verzameld en door community members in de kwekerij opgekweekt. Het uitgang punt is minimaal duizend bomen op te kweken voor aanplant in het Central Tuli-wildernis gebied. Het opkweken van de zaadjes wordt gedaan in gedoneerde eierdozen van de omliggende lodges, zodat ook dit deel van het proces op duurzame wijze wordt gedaan.


Leuk feitje: u kunt dit project bezoeken tijdens een heerlijk verblijf in het Koro River Camp!


Avila Reizen biedt via de Avila Foundation financiële ondersteuning voor dit project voor het aanplanten van 7 hectare aan Avila bos. De donatie komt uit de bijdrage die geïnd wordt voor de impact van de internationale vluchten van de reizigers van Avila Reizen.


Download hier de gehele uitlijning van dit project met probleemstelling, actieplan & tijdslijn.