Serranía de la Macarena NP - Colombia

La Manigua Lodge

Het Serranía de la Macarena National Park in Colombia wordt opgemaakt uit tropisch woud en één van de mooiste rivieren ter wereld: Caño Cristales, ook wel de rivier van de zeven kleuren genoemd. In de afgelopen 50 jaar zijn er helaas veel bossen in het Serranía de la Macarena National Park verwoest door illegale cocaplantages en veehouderijen.

 

In samenwerking met La Manigua Lodge, gevestigd in het national park, zetten we ons met de Avila Foundation in om het 8,5 hectare bos, dat in het eigen reservaat van de lodge voorkomt, te rehabiliteren om de biodiversiteit te verhogen met endemische boomsoorten.

 

Boomsoorten die momenteel (maanden april & mei) worden verzameld en in de kwekerij worden gekiemd, zijn: Guaba Inga (Inga edulis), Balso (Ochroma pyramidale), Gualanday (Jacaranda mimosifolia), Cedro Negro (Juglans neotropica), Cacay (Caryodendron orinocense), Algarrobo (Hymenaea courbaril), Cedro amargo (Cedrela odorata) & Cajeto o nacedero (Trichanthera gigantea). Tijdens de zomermaanden worden de jonge boompjes geplant.

 

Avila Reizen biedt via de Avila Foundation de financiële ondersteuning voor dit project voor het jaar 2024. De donatie komt uit de bijdrage die geïnd wordt voor de impact van de internationale vluchten van de reizigers van Avila Reizen.