Casa Blanca - Visie en Missie

Het Casa Blanca-project is opgezet om kansarme kinderen in Venezuela te voorzien in basisbehoeften en hun een betere toekomst te bieden.  

Casa Blanca is niet alleen bedoeld om de kinderen een warme maaltijd te geven, als een voedselbank, maar ook om de kinderen toekomstperspectief te geven. Om kinderen vaardigheden aan te leren en ze een opstap te geven voor een betere toekomst. Daarom is er in Casa Blanca ook een piano en bibliotheek aanwezig, waardoor de kinderen zich ook op muzikaal of literair gebied kunnen ontwikkelen. Casa Blanca is zodoende een plek van licht, van liefde en van dromen. Daarnaast maakt Casa Blanca in het dorp waar het huis gevestigd is een groot verschil en geeft de lokale bevolking een lichtpuntje in de moeilijke tijden van het land.


Casa Blanca en haar uitdagingen
De dankbaarheid is groot dat ondanks de humanitaire crisis en het COVID-19 virus het gelukt is om het Casa Blanca project te starten en draaiende te houden. Dankzij God zijn beiden stichtingen heel gelukkig met deze eerste stap! Nog steeds zijn er echter veel uitdagingen. Zo dreigt er in Venezuela nu een tekort aan gas, waardoor de koks heel zuinig moeten koken. Om de kinderen in de toekomst een warme maaltijd te kunnen blijven geven, moet er daarom een inductiekookplaat en nieuwe pannen aangeschaft worden.


De vaste lasten van het huis, zoals de kosten voor elektriciteit, transport van het voedsel, water en de internet verbinding, zijn ook een blijvende zorg. Vanwege de hyperinflatie die in Venezuela heerst, zijn deze kosten namelijk moeilijk in te schatten en te begroten. Casa Blanca beschikt over veel waarde, zoals de tafels, het eten en het keukengerei, waardoor het huis met zicht op de grote armoede in de regio goed beveiligd moet zijn. 

 

Dromen voor de toekomst
Avila Foundation heeft nog veel dromen voor Casa Blanca. Bijvoorbeeld een dokter die 1x per maand langs kan komen om de gezondheid van de kinderen te checken. Dat kinderen kunnen leren over hygiëne, uitleg krijgen over normen en waarden die ze vanuit huis wellicht niet meekrijgen en dat iedereen over een tandenborstel beschikt. Er zijn dromen over meer sociale en psychologische hulp te bieden aan tieners die geen werk hebben en geen studie kunnen volgen en voor kinderen die voor hun ouders moeten werken, of de criminaliteit invluchten om genoeg te kunnen eten.


Maar ook voor de ontwikkeling van de kinderen zijn er nog veel dromen. We willen graag de kinderen muzieklessen kunnen geven en op een beamer films en documentaires afspelen over natuur en wildlife, zodat de kinderen leren over het belang van de bescherming daarvan. Dat kinderen leren hun eigen verhaal te schrijven en een dagboek bij te houden. Er zijn dromen over uitjes kunnen doen en kinderen die kunnen gaan sporten. Daarnaast zijn er praktische dromen, zoals een auto waarmee de koks naar de markt kunnen gaan, of waarmee kinderen opgehaald kunnen worden die ver weg wonen.

Momenteel wordt er van alle Casa Blanca kinderen een persoonlijk profiel opgebouwd. Waar komen ze vandaan, wie is hun familie, wat is hun thuissituatie, hoeveel broertjes en zusjes zijn er die eventueel ook naar Casa Blanca kunnen komen. Het is een droom om persoonlijke hulp te kunnen geven aan ieder kind van Casa Blanca.


Huis voor tieners
Recent is een droom uitgekomen met de aankoop van een tweede huis, dat na de verbouwing een veilige plek moet gaan bieden voor kwetsbare tienerkinderen van 13 tot 18 jaar. Een deel van hen heeft reeds als kind de vruchten mogen plukken van Casa Blanca, voor een ander deel van de kinderen is het project een nieuwe verrijking van hun leven. Op deze nieuwe tienerlocatie zullen we hen ondersteunen in educatie, sport en hen klaarmaken voor een zelfstandige toekomst.


De hoop voor het Casa Blanca-project is dat de twee huizen een plek wordt in het hart van ieder kind. Dat het leven van de kinderen hierdoor in positieve zin verandert en zodoende ook de gehele gemeenschap een betere toekomst heeft. Ondanks de vele obstakels en moeilijke tijden geloven wij er met de Avila Foundation in. Liefde is namelijk overal. God is Groot.

Avila Foundation - Casa Blanca