Funda Flanma

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Kennismaken met Stichting Funda Flanma
Vanuit onze reisorganisatie, Avila Reizen, dragen we al sinds de oprichting in 2010 met donaties bij aan Stichting Funda Flanma in Venezuela. Stichting Funda Flanma is sinds 2006 een ontwikkelings- en hulporganisatie opgemaakt uit een aantal Venezolaanse professionele vrouwen en huisvrouwen die zich zorgen maakten over de extreme armoede waarin veel andere vrouwen, tienermoeders en kinderen in Venezuela wonen.

Funda FlanmaFunda Flanma startte daarom een “Moviamasdecasa” hulpprogramma, waarbij vrouwen worden getraind in het ontwikkelen van sociaal-productieve microprojecten en gezinseconomie. Het doel van dit programma is om door middel van microkredieten de financiële mogelijkheden van de vrouwen te verbeteren, alsmede de vaardigheden van hun families en gemeenschappen. Met dank aan dit programma hebben er in diverse provincies in Venezuela circa 3.000 huisvrouwen training ontvangen.

 

Humanitaire crisis in Venezuela
Het initiatief is opgezet als duurzaam programma ter ondersteuning, begeleiding, training en permanente technische en professionele ontwikkeling voor vrouwen, tienermoeders en huisvrouwen die graag hun levenskwaliteit willen verbeteren. Helaas kwam Venezuela in 2018 in een humanitaire noodsituatie terecht waardoor basisvoorzieningen zoals eten, drinken en andere noodzakelijke voorzieningen, zoals wc papier steeds minder beschikbaar waren voor de lokale bevolking.

 

Het dagelijkse leven van de Venezolaanse bevolking werd hierdoor compleet gericht op overleving. Funda Flanma heeft daardoor een voedselprogramma opgezet om kinderen voedsel te kunnen geven die leven in gemeenschappen met extreme armoede.

 

Deze humanitaire crisis heeft de Avila Foundation ertoe gezet om samen met Stichting AmmanyA een huis in Sucre Venezuela aan te schaffen waar Stichting Funda Flanma operationeel 80 kinderen een warme maaltijd kan geven en hun kan helpen in hun ontwikkeling naar hopelijk een betere toekomst. Kijk bij ons Casa Blanca project voor meer informatie hierover.